Een tweede jeugd / Rabaté

Émile Garreau is weduwnaar en trekt er graag op uit met zijn vriend Edmond om te gaan vissen en het leven te bespreken. Het blijkt dat Edmond aan het “daten” is, dit wekt Émile’s nieuwsgierigheid. Helaas komt Edmond plotseling te overlijden waardoor Émile kennismaakt met de laatste afspraak van Edmond. Onze hoofdpersoon krijgt hierdoor wroeging vanwege zijn overleden vrouw en gaat naar het woonhuis van zijn jeugd om zelfmoord te plegen. Hier maakt hij kennis met een stelletje hippies en ontdekt er zijn levensvreugde weer en op de terugweg ontmoet hij op een heel verassende manier een vrouw. Pascal Rabaté gooit het hier wat verhaal maar ook wat betreft tekenstijl op een totaal ander boeg. Waar “Ibicus” een historische strip is met een meer geschilder tekenstijl en één kleur is het hier breekbare lijnen met lichte kleuren en een heerlijk rustig verteltempo. Een heel verassend gevoelig strip zonder valse sentimenten en tranentrekkerij maar vol van leven en optisme!
isbn 978905492217

1 reactie op 'Een tweede jeugd / Rabaté'

Abonneer je op de reacties met RSS of TrackBack op 'Een tweede jeugd / Rabaté'.

  1. […] niet nalaten om het te vergelijken met die andere strip over ouder worden of zijn namelijk die van Rabaté. De vergelijking valt in het voordeel uit van Rabaté. Vooral vanwege dat het verhaal beter vertelt […]

Reactie: